“Toen ik na een week in de spiegel keek was ik in één keer jaren jonger. Heerlijke zachte huid, zonder lijntjes, putjes en vlekjes. Ik dacht eerst: waar ben ik aan begonnen, maar nu kan ik wel juichen.

 

Marlieke (49 jaar)

Meest gestelde vragen

Doet de chemische peeling pijn?

Het opbrengen van de vloeistof kan zonder plaatselijke verdoving worden aangebracht. De eerste 15 seconden zal het een schrijnend en branderig gevoel aan de huid geven. Dit gevoel zal langzaam vanzelf verdwijnen. Vaak wordt deze ingreep gecombineerd met een operatieve ingreep, zoals een facelift. In dat geval vindt de behandeling onder narcose plaats.

Wat als de peeling niet het gewenste resultaat heeft?

Een chemische peeling helpt niet tegen te diepe rimpels of slappe huid door veroudering. Toch kan het zijn dat ik u een gecombineerde aanpak adviseer en eerst een chemische peeling te proberen, alvorens over te gaan tot injectables of een facelift.

Hoe vaak moet ik mij laten behandelen?

Hoe oppervlakkiger de aandoening, hoe minder behandelingen er nodig zijn. Bij een diepe fenolpeeling is er vaak maar een behandeling nodig. Bij een minder diepe peeling, zoals trichloorazijnzuur, zijn er soms meerdere behandelingen nodig. Tijdens ons consult zullen wij samen bespreken wat voor uw huid het meest optimaal is.

Wanneer is het resultaat optimaal?

U moet er rekening mee houden dat na een aantal dagen er mogelijk schilfering optreedt. Het kan een aantal weken duren voordat uw huid er weer jonger en frisser uitziet. Na een paar maanden is het resultaat helemaal definitief. Om het resultaat optimaal te krijgen zult u een paar maanden meerdere keren per dag consequent huidproducten moeten gebruiken. Deze vormen een vast onderdeel van de behandeling.

Voor- en na foto’s

Schuift u over de foto (facelift met peeling)
Schuift u over de foto

Meer voor- en na foto’s

Plastisch chirurg

Dokter Xander R. Bakker

Sinds 2005 ben ik werkzaam als plastisch chirurg. In meerdere ziekenhuizen heb ik geleerd om allround plastisch chirurg te zijn. Dit heeft me een schat aan ervaring opgeleverd. Het gelaat heeft altijd mijn speciale aandacht gehad.

Het vraagt om een persoonlijke, op maat gesneden behandeling. Dat maakt het werk zo boeiend. Bij iedereen vraag ik me weer af: ben ik in staat die verandering teweeg te brengen, waar de patiënt blijer van wordt? Het is altijd mooi als dit lukt, maar het betekent soms ook ‘nee’ verkopen.

Ik richt mij volledig op de esthetische plastische chirurgie. Mijn aandachtsgebieden zijn het gelaat, borstcorrecties, liposuctie en lipofilling van gelaat en lichaam. Door het volgen van vele internationale congressen en cursussen blijf ik up-to-date zodat ik state-of-the-art werk kan blijven leveren.

Mijn specialiteiten

Wilt u uzelf laten helpen aan uw vermoeide uiterlijk en sombere blik door uw hangende oogleden? Ooglidcorrectie

Vindt u uw neus lelijk omdat de vorm afwijkend is en wilt u een mooie neus die bij uw gezicht past? Neuscorrectie

Wilt u van uw rimpels en slappe huid in gezicht of hals af en wilt u er weer jonger en zonder rimpels uitzien? Facelift

Wilt u uw rimpels en plooien in uw gezicht veilig laten vullen met eigen lichaamseigen vetcellen? Lipofilling gelaat

Bent u ontevreden over uw te kleine borsten en wilt u weer vollere en grotere borsten hebben? Borstvergroting

Wilt u van uw rimpels en andere oneffenheden van uw huid af en er weer jonger en frisser uitzien? Chemische peeling

nvepc ipras nvpc isaps