“Ik wilde wat voller worden in mijn gezicht, en ook van mijn grove rimpels af. Het is gelukt. Het lichaamseigen vet geeft mij een veilig gevoel”

 

Jacqueline (52 jaar)

Meest gestelde vragen

Houd ik er lelijke littekens aan over?

Een cosmetische correctie door middel van lipofilling is een kleine ingreep. Er ontstaan na de correctie nauwelijks zichtbare littekens. Het is een veel voorkomende ingreep en door het gebruik van uw eigen vetcellen een veilige ingreep.

Wanneer mag ik na de operatie weer naar huis?

Een lipofilling is een relatief eenvoudige ingreep die een paar uur duurt en onder narcose wordt uitgevoerd. U kunt dezelfde dag weer naar huis toe. De huid kan nog wel enige weken gezwollen of blauw zijn. Als de zwellingen weg zijn is het resultaat direct zichtbaar.

Wordt al mijn weggehaalde vet gebruikt?

Niet al het vet dat wordt weggehaald, wordt ook gebruikt. In een centrifuge worden de levende vetcellen gescheiden van vocht en overige bestanddelen. Na de centrifuge worden alleen de levende vetcellen gebruikt en weer ingespoten. Dit gaat via een gesloten, steriel systeem.

Krijg ik na de behandeling een onnatuurlijk uiterlijk?

De ingespoten levende vetcellen kunnen voor een deel worden afgebroken door uw lichaam. Bij levende cellen is niet precies te voorspellen hoeveel er zullen verdwijnen. Mogelijk is een tweede behandeling nodig. Ik streef altijd naar een natuurlijk resultaat.

Voor- en na foto’s

Lipofilling billen (schuift u over de foto)
Schuift u over de foto (facelift met lipofilling wangen)

Meer voor- en na foto’s

Plastisch chirurg

Dokter Xander R. Bakker

Sinds 2005 ben ik werkzaam als plastisch chirurg. In meerdere ziekenhuizen heb ik geleerd om allround plastisch chirurg te zijn. Dit heeft me een schat aan ervaring opgeleverd. Het gelaat heeft altijd mijn speciale aandacht gehad.

Het vraagt om een persoonlijke, op maat gesneden behandeling. Dat maakt het werk zo boeiend. Bij iedereen vraag ik me weer af: ben ik in staat die verandering teweeg te brengen, waar de patiĆ«nt blijer van wordt? Het is altijd mooi als dit lukt, maar het betekent soms ook ‘nee’ verkopen.

Ik richt mij volledig op de esthetische plastische chirurgie. Mijn aandachtsgebieden zijn het gelaat, borstcorrecties, liposuctie en lipofilling van gelaat en lichaam. Door het volgen van vele internationale congressen en cursussen blijf ik up-to-date zodat ik state-of-the-art werk kan blijven leveren.

Mijn specialiteiten

Wilt u uzelf laten helpen aan uw vermoeide uiterlijk en sombere blik door uw hangende oogleden? Ooglidcorrectie

Vindt u uw neus lelijk omdat de vorm afwijkend is en wilt u een mooie neus die bij uw gezicht past? Neuscorrectie

Wilt u van uw rimpels en slappe huid in gezicht of hals af en wilt u er weer jonger en zonder rimpels uitzien? Facelift

Wilt u uw rimpels en plooien in uw gezicht veilig laten vullen met eigen lichaamseigen vetcellen? Lipofilling gelaat

Bent u ontevreden over uw te kleine borsten en wilt u weer vollere en grotere borsten hebben? Borstvergroting

Wilt u van uw rimpels en andere oneffenheden van uw huid af en er weer jonger en frisser uitzien? Chemische peeling

nvepc ipras nvpc isaps