“Ik had alles goed doorgesproken waar ik me precies aan ergerde. Dr. Bakker heeft mij goed geïnformeerd over wat ik kon gaan verwachten. Het viel mij reuze mee. Ik ben erg blij met mijn nieuwe neus”

 

Gert-Jan (23 jaar)

Meest gestelde neuscorrectie vragen

Houd ik er lelijke littekens aan over?

Het litteken zit aan de onderkant van de neus, halverwege de huidbrug tussen beide neusgaten. De eerste weken zal het rood zijn en wat zichtbaar. Het is eenvoudig te camoufleren. Op termijn zal het vervagen en voor de omgeving niet meer zichtbaar zijn.

Doet een neuscorrectie pijn?

De behandeling wordt onder narcose uitgevoerd zodat u hier niets van voelt. Na de operatie zult u weinig pijn ervaren. Vaak worden er tampons ingebracht om bloedingen te voorkomen of stabiliteit te geven na de operatie. Afhankelijk van de reden worden de tampons na 1 dag of na 1 week verwijderd. Het verwijderen van de tampons is binnen enkele seconden gebeurd. Veel mensen zien hier tegenop, maar zeggen ook dat het achteraf erg mee viel.

Betaalt de verzekering mee aan deze ingreep?

Soms wordt een neuscorrectie vergoed door de zorgverzekeraar. Er moet dan wel aantoonbaar functieverlies zijn, zoals verminderd kunnen ademen. Een neuscorrectie om cosmetische redenen wordt nooit vergoed door de zorgverzekeraar.

Wanneer ben ik weer toonbaar?

Over uw neus komt een verband dat u 1 week moet dragen. Na 2 weken zijn bijna alle blauwe plekken verdwenen. Het gezicht ziet er dan weer normaal uit voor de omgeving. Correcties aan de neusrug zijn na het verwijderen van het verband al zichtbaar. Correcties aan de neustip geven langdurig zwelling. Hierdoor ziet u aan de neustip in het begin weinig verschil. Het duurt 1 tot 1,5 jaar voordat het eindresultaat van een neustipcorrectie volledig bereikt is. Uiteraard merkt u gaandeweg een duidelijke verbetering.

Voor- en na de neuscorrectie

Schuift u over de foto
Schuift u over de foto

Schuift u over de foto
Schuift u over de foto

Meer voor- en na foto’s

Plastisch chirurg

Dokter Xander R. Bakker

Sinds 2005 ben ik werkzaam als plastisch chirurg. In meerdere ziekenhuizen heb ik geleerd om allround plastisch chirurg te zijn. Dit heeft me een schat aan ervaring opgeleverd. Het gelaat heeft altijd mijn speciale aandacht gehad.

Het vraagt om een persoonlijke, op maat gesneden behandeling. Dat maakt het werk zo boeiend. Bij iedereen vraag ik me weer af: ben ik in staat die verandering teweeg te brengen, waar de patiënt blijer van wordt? Het is altijd mooi als dit lukt, maar het betekent soms ook ‘nee’ verkopen.

Ik richt mij volledig op de esthetische plastische chirurgie. Mijn aandachtsgebieden zijn het gelaat, borstcorrecties, liposuctie en lipofilling van gelaat en lichaam. Door het volgen van vele internationale congressen en cursussen blijf ik up-to-date zodat ik state-of-the-art werk kan blijven leveren.

Mijn specialiteiten

Wilt u uzelf laten helpen aan uw vermoeide uiterlijk en sombere blik door uw hangende oogleden? Ooglidcorrectie

Vindt u uw neus lelijk omdat de vorm afwijkend is en wilt u een mooie neus die bij uw gezicht past? Neuscorrectie

Wilt u van uw rimpels en slappe huid in gezicht of hals af en wilt u er weer jonger en zonder rimpels uitzien? Facelift

Wilt u uw rimpels en plooien in uw gezicht veilig laten vullen met eigen lichaamseigen vetcellen? Lipofilling gelaat

Bent u ontevreden over uw te kleine borsten en wilt u weer vollere en grotere borsten hebben? Borstvergroting

Wilt u van uw rimpels en andere oneffenheden van uw huid af en er weer jonger en frisser uitzien? Chemische peeling

nvepc ipras nvpc isaps