“Het is prachtig geworden. Ik had echte bedroomeyes. Ik voel mij weer lekker in mijn vel zitten. Iedereen zegt ook dat ik er jonger uit zie. Heerlijk toch?”

 

Janneke (43 jaar)

 

 

Meest gestelde vragen

Houd ik er lelijke littekens aan over?

Een cosmetische correctie aan uw oogleden is een kleine ingreep. U kunt na de ingreep vrijwel direct weer naar huis. Er ontstaan na een correctie aan uw oogleden nauwelijks zichtbare littekens. Het is een veel voorkomende ingreep.

Wanneer zijn mijn oogleden helemaal hersteld?

De hechtingen worden een week na de ingreep verwijderd. Uw oogleden zijn dan nog wel enigszins gezwollen. Dit zal steeds minder worden. Waarschijnlijk is de zwelling een week na het verwijderen van de hechtingen grotendeels verdwenen. Het duurt gemiddeld zes weken voordat alle zwelling echt verdwenen is.

Krijg ik na de behandeling een onnatuurlijk uiterlijk?

Een correctie aan uw oogleden is een relatief kleine ingreep waar ik veel ervaring mee heb. Het onvermijdelijk litteken komt in een plooi van uw ooglid, hierdoor is het litteken niet of nauwelijks te zien. Ik streef ernaar dat u er volkomen naturel uitziet.

Betaalt de verzekering mee aan deze ingreep?

Een correctie aan uw bovenoogleden wordt in de meeste gevallen niet vergoed door uw zorgverzekeraar. Het verschilt echter ook per zorgverzekeraar. Zij die het wel vergoeden, doen dit alleen als het overschot dusdanig veel is, dat minstens de helft van de pupil bedekt is en de ooglidspleet 7 mm of kleiner is. De eisen voor vergoeding kunnen jaarlijks veranderen. Houd de website van uw zorgverzekeraar dus goed in de gaten. Een correctie van de onderoogleden wordt nooit vergoed.

Voor- en na foto’s

Bovenoogleden (schuift u over de foto)
Bovenoogleden (schuift u over de foto)

Onderoogleden (schuift u over de foto)
Bovenoogleden (schuift u over de foto)

Meer voor- en na foto’s

Plastisch chirurg

Dokter Xander R. Bakker

Sinds 2005 ben ik werkzaam als plastisch chirurg. In meerdere ziekenhuizen heb ik geleerd om allround plastisch chirurg te zijn. Dit heeft me een schat aan ervaring opgeleverd. Het gelaat heeft altijd mijn speciale aandacht gehad.

Het vraagt om een persoonlijke, op maat gesneden behandeling. Dat maakt het werk zo boeiend. Bij iedereen vraag ik me weer af: ben ik in staat die verandering teweeg te brengen, waar de patiënt blijer van wordt? Het is altijd mooi als dit lukt, maar het betekent soms ook ‘nee’ verkopen.

Ik richt mij volledig op de esthetische plastische chirurgie. Mijn aandachtsgebieden zijn het gelaat, borstcorrecties, liposuctie en lipofilling van gelaat en lichaam. Door het volgen van vele internationale congressen en cursussen blijf ik up-to-date zodat ik state-of-the-art werk kan blijven leveren.

Mijn specialiteiten

Wilt u uzelf laten helpen aan uw vermoeide uiterlijk en sombere blik door uw hangende oogleden? Ooglidcorrectie

Vindt u uw neus lelijk omdat de vorm afwijkend is en wilt u een mooie neus die bij uw gezicht past? Neuscorrectie

Wilt u van uw rimpels en slappe huid in gezicht of hals af en wilt u er weer jonger en zonder rimpels uitzien? Facelift

Wilt u uw rimpels en plooien in uw gezicht veilig laten vullen met eigen lichaamseigen vetcellen? Lipofilling gelaat

Bent u ontevreden over uw te kleine borsten en wilt u weer vollere en grotere borsten hebben? Borstvergroting

Wilt u van uw rimpels en andere oneffenheden van uw huid af en er weer jonger en frisser uitzien? Chemische peeling

nvepc ipras nvpc isaps