“Ik baalde van mijn altijd vermoeide en boze uiterlijk. Iedereen zegt dat ik er weer fris en jong uitzie na mijn lift. Dat is wel fijn om te horen. Het mooie is dat je niet kunt zien dat ik geopereerd ben geweest, zo natuurlijk ziet het er uit”

 

Bas (44 jaar)

Meest gestelde vragen

Is het een pijnlijk operatie?

De endoscopische voorhoofdslift en de directe voorhoofdslift vinden plaats onder volledige narcose. U merkt er niets van. Wel heeft u enige weken last van zwellingen en blauwe plekken. De directe wenkbrauwlift kan onder plaatselijke verdoving worden uitgevoerd. Mogelijke lichte pijnklachten kunnen met koelen of met paracetamol voldoende worden weggenomen.

Houd ik er lelijke littekens aan over?

Er zijn drie soorten behandelingen. De eerste is de endoscopische voorhoofdslift. Er worden dan zes kleine sneetjes gemaakt in het behaarde hoofd. Met een kijkoperatie wordt de ingreep uitgevoerd. De tweede is een open voorhoofdslift. U krijgt dan een litteken langs de haargrens. Deze ingreep voer ik zelden uit. De derde ingreep is een directe wenkbrauwlift. U krijgt dan littekens aan de bovenrand van de wenkbrauwen, die op termijn niet meer opvallen. Met name voor oudere klanten kan dit een goede keuze zijn.

Hoe ontstaan de omlaag gezakte wenkbrauwen?

De reden waarom u hinder ondervindt heeft te maken met veroudering van uw huid en voorhoofdspieren. De elasticiteit van de huid wordt minder en de zwaartekracht eist zijn tol. Zonlicht en roken verergeren de situatie. Door uw voorhoofd te liften wordt uw huid weer gladder en worden uw wenkbrauwen gelift.

Krijg ik na de behandeling een onnatuurlijk uiterlijk?

Een cosmetische correctie aan uw voorhoofd levert een mooi resultaat op. Uw vermoeide blik en boze uitdrukking zullen verdwijnen. U blijft een natuurlijke uitdrukking houden, u zult er alleen frisser en jonger uit komen te zien. Wel kan het zijn dat de wenkbrauwen de eerste zes weken een wat verbaasde blik geven. Uit ervaring weet ik dat de huid weer zal uitzakken, tot het gewenste niveau.

Voor- en na foto’s

Schuift u over de foto
Endoscopische voorhoofdslift en onderooglid correctie (schuift u over de foto)

Meer voor- en na foto’s

Plastisch chirurg

Dokter Xander R. Bakker

Sinds 2005 ben ik werkzaam als plastisch chirurg. In meerdere ziekenhuizen heb ik geleerd om allround plastisch chirurg te zijn. Dit heeft me een schat aan ervaring opgeleverd. Het gelaat heeft altijd mijn speciale aandacht gehad.

Het vraagt om een persoonlijke, op maat gesneden behandeling. Dat maakt het werk zo boeiend. Bij iedereen vraag ik me weer af: ben ik in staat die verandering teweeg te brengen, waar de patiĆ«nt blijer van wordt? Het is altijd mooi als dit lukt, maar het betekent soms ook ‘nee’ verkopen.

Ik richt mij volledig op de esthetische plastische chirurgie. Mijn aandachtsgebieden zijn het gelaat, borstcorrecties, liposuctie en lipofilling van gelaat en lichaam. Door het volgen van vele internationale congressen en cursussen blijf ik up-to-date zodat ik state-of-the-art werk kan blijven leveren.

Mijn specialiteiten

Wilt u uzelf laten helpen aan uw vermoeide uiterlijk en sombere blik door uw hangende oogleden? Ooglidcorrectie

Vindt u uw neus lelijk omdat de vorm afwijkend is en wilt u een mooie neus die bij uw gezicht past? Neuscorrectie

Wilt u van uw rimpels en slappe huid in gezicht of hals af en wilt u er weer jonger en zonder rimpels uitzien? Facelift

Wilt u uw rimpels en plooien in uw gezicht veilig laten vullen met eigen lichaamseigen vetcellen? Lipofilling gelaat

Bent u ontevreden over uw te kleine borsten en wilt u weer vollere en grotere borsten hebben? Borstvergroting

Wilt u van uw rimpels en andere oneffenheden van uw huid af en er weer jonger en frisser uitzien? Chemische peeling

nvepc ipras nvpc isaps