“Mijn borsten pasten niet bij mijn lichaam. Ze waren veel te groot, te zwaar en soms pijnlijk. Ik schaamde mij ook. Sport was helemaal niet fijn. Maar nu weer wel.”

 

Astrid (32 jaar)

Meest gestelde vragen

Houd ik er lelijke littekens aan over?

Bij een borstverkleining ontstaan er littekens. Niet alle littekens komen in de plooi van uw borst. Wel is het zo veel mogelijk onzichtbaar maken van de littekens een voor mij heel belangrijk onderdeel van de behandeling.

Betaalt de verzekering mee aan deze ingreep?

Als u de borstverkleining om cosmetische redenen hebt laten doen, dan wordt deze operatie niet vergoed. Heeft u de verkleining gedaan om van u rugpijn en nekpijn af te komen, dan is het mogelijk dat u een vergoeding krijgt. Informeer bij uw verzekering. Vaak is de eis een cupmaat DD of groter en een periode van houdingstherapie (fysiotherapie, Mensendieck- of Caesartherapie) die niet of slechts tijdelijk heeft geholpen.

Is een borstverkleining pijnlijk?

De ingreep vindt onder narcose plaats, u merkt er dus niets van. De periode na de borstverkleinende operatie kunt u wel te maken krijgen met gevoelige en soms pijnlijke borsten. U zult daarom regelmatig pijnstillers moeten gebruiken.

Wanneer kan ik weer aan het werk?

In principe kunt u na twee weken weer aan het werk. Houdt u een periode van anderhalve maand tot twee maanden aan voordat u weer kunt gaan sporten en lichamelijk zwaar werkt kunt gaan doen. Deze periode dient u ook dag en nacht een stevige sportbeha te dragen.

Voor- en na foto’s

Schuift u over de foto
Schuift u over de foto

Plastisch chirurg

Dokter Xander R. Bakker

Sinds 2005 ben ik werkzaam als plastisch chirurg. In meerdere ziekenhuizen heb ik geleerd om allround plastisch chirurg te zijn. Dit heeft me een schat aan ervaring opgeleverd. Het gelaat heeft altijd mijn speciale aandacht gehad.

Het vraagt om een persoonlijke, op maat gesneden behandeling. Dat maakt het werk zo boeiend. Bij iedereen vraag ik me weer af: ben ik in staat die verandering teweeg te brengen, waar de patiĆ«nt blijer van wordt? Het is altijd mooi als dit lukt, maar het betekent soms ook ‘nee’ verkopen.

Ik richt mij volledig op de esthetische plastische chirurgie. Mijn aandachtsgebieden zijn het gelaat, borstcorrecties, liposuctie en lipofilling van gelaat en lichaam. Door het volgen van vele internationale congressen en cursussen blijf ik up-to-date zodat ik state-of-the-art werk kan blijven leveren.

Mijn specialiteiten

Wilt u uzelf laten helpen aan uw vermoeide uiterlijk en sombere blik door uw hangende oogleden? Ooglidcorrectie

Vindt u uw neus lelijk omdat de vorm afwijkend is en wilt u een mooie neus die bij uw gezicht past? Neuscorrectie

Wilt u van uw rimpels en slappe huid in gezicht of hals af en wilt u er weer jonger en zonder rimpels uitzien? Facelift

Wilt u uw rimpels en plooien in uw gezicht veilig laten vullen met eigen lichaamseigen vetcellen? Lipofilling gelaat

Bent u ontevreden over uw te kleine borsten en wilt u weer vollere en grotere borsten hebben? Borstvergroting

Wilt u van uw rimpels en andere oneffenheden van uw huid af en er weer jonger en frisser uitzien? Chemische peeling

nvepc ipras nvpc isaps