“Ik had vervelende lelijke vetophoping aan mijn heupen. Ik schaamde mij. Dankzij dokter Bakker is het allemaal als sneeuw voor de zon verdwenen, voor altijd.”

 

Aniek (21 jaar)

Meest gestelde vragen

Wordt mijn huid slap en rimpelig?

Bij een liposuctie zuig ik op de probleemplekken vet bij u weg. De extra ruimte kan ervoor zorgen dat de huid wat slapper wordt en soms onregelmatigheden vertoont. Dit hangt af van de huidkwaliteit, die erg per persoon kan verschillen. Over het algemeen wordt de contour duidelijk verbeterd.

Houd ik er lelijke littekens aan over?

Er worden in het probleemgebied een paar hele kleine sneetjes gemaakt om onder de huid te kunnen komen. Deze worden weer netjes gehecht. Omdat ze zo klein zijn worden deze kleine, en op den duur vage, littekentjes niet als hinderlijk ervaren.

Kan ik meerdere gebieden tegelijk laten behandelen?

Het is prima mogelijk om meerdere gebieden waar vetophopingen zijn te laten behandelen. Ik kijk altijd naar iemands totale contour. Daarom adviseer ik soms om aansluitende gebieden, zoals boven- en onderbuik, of onderbuik en taillerollen in een keer te behandelen. U mooier maken, daar gaat het om.

Is een liposuctie een pijnlijke behandeling?

Het afzuigen van het vet vindt plaats onder narcose. U voel er niets van. Na afloop kunnen de behandelde gebieden beurs en gevoelig zijn. Dit kan tot zes weken aanhouden. Paracetamol helpt vaak voldoende tegen de pijn. Ook krijgt u na afloop drukkleding aangemeten. Dit geeft steun. Dit zult u vier tot zes weken moeten dragen.

Voor- en na foto’s

Schuift u over de foto
Schuift u over de foto

Meer voor- en na foto’s

Plastisch chirurg

Dokter Xander R. Bakker

Sinds 2005 ben ik werkzaam als plastisch chirurg. In meerdere ziekenhuizen heb ik geleerd om allround plastisch chirurg te zijn. Dit heeft me een schat aan ervaring opgeleverd. Het gelaat heeft altijd mijn speciale aandacht gehad.

Het vraagt om een persoonlijke, op maat gesneden behandeling. Dat maakt het werk zo boeiend. Bij iedereen vraag ik me weer af: ben ik in staat die verandering teweeg te brengen, waar de patiënt blijer van wordt? Het is altijd mooi als dit lukt, maar het betekent soms ook ‘nee’ verkopen.

Ik richt mij volledig op de esthetische plastische chirurgie. Mijn aandachtsgebieden zijn het gelaat, borstcorrecties, liposuctie en lipofilling van gelaat en lichaam. Door het volgen van vele internationale congressen en cursussen blijf ik up-to-date zodat ik state-of-the-art werk kan blijven leveren

.

Mijn specialiteiten

Wilt u uzelf laten helpen aan uw vermoeide uiterlijk en sombere blik door uw hangende oogleden? Ooglidcorrectie

Vindt u uw neus lelijk omdat de vorm afwijkend is en wilt u een mooie neus die bij uw gezicht past? Neuscorrectie

Wilt u van uw rimpels en slappe huid in gezicht of hals af en wilt u er weer jonger en zonder rimpels uitzien? Facelift

Wilt u uw rimpels en plooien in uw gezicht veilig laten vullen met eigen lichaamseigen vetcellen? Lipofilling gelaat

Bent u ontevreden over uw te kleine borsten en wilt u weer vollere en grotere borsten hebben? Borstvergroting

Wilt u van uw rimpels en andere oneffenheden van uw huid af en er weer jonger en frisser uitzien? Chemische peeling

nvepc ipras nvpc isaps